Amerika, Frankrijk en Nederland.

Als de Democraten vorig jaar met een fatsoenlijke kandidaat waren gekomen in plaats van met Hillary Clinton, dan had Donald Trump geen kans gehad als kandidaat van de Republikeinen. De Republikeinen stonden als partij niet achter Trump, de Democraten wel achter Clinton. Trump was, als je het goed bekijkt, exact de door de Democraten gewenste tegenkandidaat. Dat hij toch gewonnen heeft bewijst hoe dom de kandidatuur van Clinton was
De verkiezing van Trump was zeker niet in het belang van de Verenigde Staten en van de rest van de wereld maar we zitten er maar mee. De enige troost is dat Clinton nog erger zou zijn geweest.
Hillary Clinton is niet alleen iemand die liegt en bedriegt en met een boef getrouwd is, ze is nu ook nog iemand die fysiek niet geschikt is voor het ambt waar ze zich kandidaat voor heeft gesteld. Heads they win and tails we lose, er zat dit keer niets anders in het vat.
Als Trump werkelijk het beste voor had met de VS, zoals hij zei, dan had hij af moeten zien van zijn kandidatuur. Dat was in het belang geweest van het land.
Hier in Europa worden Geert Wilders en Marine Le Pen wel eens met Trump vergeleken, maar dat lijkt mij onterecht. Als je naar de carrière van deze drie kijkt en met name naar die van Trump, dan zie je de grote verschillen. Trump is altijd een onroerend goed tycoon geweest met een bedenkelijke reputatie. Bestuurlijk of politiek heeft hij nul ervaring. De meerderheid van de Amerikaanse bevolking heeft een uitgesproken hekel aan de man. Marine Le Pen en Wilders zijn beide ervaren politici die populair zijn bij hun doelgroep en die een legitieme democratische rol vervullen.
Marine Le Pen heeft het fascistoïde Front National dat ze van haar vader had overgenomen gezuiverd van de ergste elementen en is zelf een totaal ander en geciviliseerder iemand dan haar vader. Haar partij is een flink stuk naar het midden opgeschoven en heeft meer aanhang bij de gewone mensen dan de Parti Socialiste.
De socialistische partij is in Frankrijk, net als in Nederland, een overheidspartij Die krijgt haar stemmen van de mensen die voor hun levensonderhoud van de overheid afhankelijk zijn. Socialistische kiezers zijn cliënten van de vakbonden en van de overheid, hand ophouders dus in plaats van vrije burgers.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, beschaving, Frankrijk, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s