Sylvana Simons

Die procedure waarom Sylvana Simons heeft gevraagd en die ze heeft gekregen is nogal belachelijk. De politiek correcte officier van justitie, die zich voor dat karretje heeft laten spannen, kent zijn vak niet.
Wanneer je naar aanleiding van een demonstratie tijdens een Sinterklaas optocht de demonstranten apenkoppen noemt, dan is dat redelijk voorzichtig uitgedrukt en zeker geen aanleiding voor een strafprocedure.
Veel officieren hebben tegenwoordig geen idee meer wat een strafprocedure doet met een brave burger, die heel ver af staat van de criminaliteit. Die procedure zelf is vaak al een ergere straf dan de boete of de hechtenis die erop volgt.
Voor een deel ligt het ook aan de wetgever. In het strafrecht wordt rijp en groen door elkaar gehaald en er staan misdrijven in de wet die de laatste twee eeuwen niet meer vervolgd zijn.
Een modern strafrecht zou om te beginnen verdeeld moeten worden in een deel dat gericht is tegen de criminaliteit als beroep of leefwijze en een deel dat zich bezig houdt met de bestraffing van ernstige incidentele misdrijven zoals moord en mishandeling.
Lichtere incidentele begrijpen, zoals belediging of de schending van een geheim, horen helemaal niet in het strafrecht thuis, maar zouden bestuursrechtelijk moeten worden afgedaan. Dat kan dan met een veel lichtere procedure en het zou de overbezetting van de politie en het justitiële apparaat goeddeels kunnen oplossen. Dat er in een klein land als Nederland meer dan 60.000 politiemensen rondlopen is een absurditeit die veel te weinig aandacht krijgt.
Maar dat de aangiften gehonoreerd worden tegen mensen die een aantal ordeverstoorders hebben aangepakt en tegen de politie die het tuig wilde tegenhouden, is echt belachelijk. Dat is een vorm van positieve discriminatie, waar we zo langzamerhand meer dan genoeg van hebben.
Wat we broodnodig hebben is een effectieve regeling om buitenlanders het land uit te zetten. Onder buitenlanders te verstaan mensen die zich hier ongevraagd zijn komen vestigen en hun nakomelingen tot de derde generatie. Het is duidelijk dat de overheid die we nu hebben geen plannen heeft in die richting en dat we dus ok een ander soort overheid nodig hebben.
Geen progressieve en geen fascistische maar een ouderwetse conservatieve overheid, die bereid is om in te grijpen en die beseft dat ze er is om vrede en orde in de samenleving te garanderen en kwaadwillende buitenlanders buiten de deur te houden.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, Nederland, overheid. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sylvana Simons

  1. siemx zegt:

    Vroeger noemde mijn moeder mij regelmatig ‘apekop’. Dat was/is een heel normale uiting in het Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s