Black nonsense.

Ik kijk weinig televisie en eigenlijk nooit naar programma’s als De wereld draait door. Maar ik ben een bewonderaar van Giel Beelen en iemand had mij getipt dat er die avond een uitzending zou zijn waarin de affaire Sylvana Simons aan de orde zou komen.
Ik had wel begrepen dat Giel zich in een radio uitzending had vergaloppeerd door Simons in verband te brengen met apengeluiden. Ik heb het programma die avond gezien en ik moet zeggen dat ik ervan geschrokken ben.
In de eerste plaats geschrokken van het feit dat Beelen zich door iemand als Matthijs van Nieuwkerk in het beklaagdenbankje laat zetten. De Van Nieuwkerken van deze wereld en hun programma’s zou ik mijden als de pest.
Natuurlijk moet je mensen niet opzettelijke beledigen. Het lijkt me duidelijk dat Beelen dat ook niet heeft willen doen. Hij vond het een grap die paste in zijn soort repertoire en achteraf kwam hij tot de ontdekking dat er over dit onderwerp nog steeds geen grappen kunnen worden gemaakt. Gekleurde mensen voelen zich daar nog steeds te onzeker over. Dat is onzin natuurlijk, maar goed om te weten.
Het is ook jammer, maar geen reden om bij Van Nieuwkerk te gaan zitten en daar te luisteren naar een andere zwarte jonge dame, die net als Sylvana Simons meent dat er over haar geen grappen mogen worden gemaakt. Waarom niet eigenlijk? Pas als er grappen over je worden gemaakt nemen de mensen je serieus, zeker als het gebeurt door een aardig iemand als Giel Beelen. Wie dat niet begrijpt kan beter op de boot, samen met Zwarte Piet en terug naar waar zij vandaan gekomen is. Dat soort dames kunnen we beter zonder.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in zo maar wat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.