Strijd tegen de islamisten.

Naar een schatting van Ayaan Hirsi Ali, uit haar nieuwe boek, The Challenge of Dawa, zijn 10-15% van de moslims islamist. Dat zou neerkomen op ongeveer 160 miljoen personen.
Dat is het reservoir waar aanslagplegers uit gevist worden door mensen als wijlen Bin Laden, waarvan er in het midden oosten en ook onder de imams in West Europa nog voldoende rondlopen om de westerse samenleving voor de afzienbare toekomst onrustig te houden.
De humanistische uitgangspunten in onze samenleving brengen mee dat een gewelddadig optreden tegen de islam even schadelijk zal blijken te zijn voor onze cultuur, als het met de armen over elkaar zitten en afwachten, wat nu het beleid van onze overheden is.
Vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, de rechtstaat met haar onafhankelijke rechters, gelijke berechtiging van individuen, onafhankelijk van geloof, afkomst, ras of sekse, scheiding van kerk en staat, dat zijn allemaal waarden die de islamisten willen vervangen door een autocratische en gewelddadige moslimbeschaving, gebaseerd op de sharia.
In 2014 waren er 93 landen waar terroristische aanslagen of gewelddadige conflicten plaats vonden en het aantal slachtoffers dat daarbij viel was 32,765 Een jaar later weer dezelfde orde van grootte, 29,376 slachtoffers. ISIS, Boko Haram, Taliban en al-Qaeda waren tezamen verantwoordelijk voor 74% van at aantal. Dat de meeste slachtoffers vielen in moslimlanden doet weinig af aan de ernst van het geweld. De gegevens van Hirsi Ali zijn gecheckt door het Hoover Instituut en ze lijken in grote lijnen juist. Ze geeft in haar boek een goede samenvatting van wat er aan moslim ellende over de wereld is uitgestort sinds de aanslagen van september 2001. Dat is niet alleen het geweld en de dodelijke slachtoffers. Tenminste 1,7 biljoen dollar is gespendeerd aan oorlogen en aan de wederopbouw van verwoeste woongebieden in Irak, Syrië, Afghanistan en Pakistan. Ruim twee keer zoveel is besteed aan veiligheidsmaatregelen in de westerse landen. 5000 militairen zijn sinds 2001 gesneuveld en nog steeds is de gewelddadige islam in opkomst en bedreigt zij rust en veiligheid hier en in de andere westerse landen.
Het onderwerp staat in het centrum van de belangstelling maar behalve verdedigingsmaatregelen doen we eigenlijk niets om aan de Unfug van de islam een einde te maken. Kennelkijk vinden we contrageweld erger dan het over ons heen laten komen van aanslagen en moorden. Helemaal onzin is dat ook niet. Als we met geweld een einde zouden maken aan de bron van al deze ellende, het islamisme, kan het einde gemakkelijk erger worden dan het begin. Wie de dood van 160 miljoen moslims op zijn geweten zou hebben kan niet verwachten daarna nog lekker te slapen. Ook dan zou van de vreedzame cultuur die we hier na de tweede wereldoorlog gehad hebben, niet veel meer over blijven.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in geloof, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s