Pechtold is erger.

Als ik tot de adviseurs van Rutte zou behoren, dan ried ik hem aan om voor het CDA te kiezen als partner. Voor zover hij zeggenschap heeft over wie de linkse coalitiegenoot wordt, zou ik hem niet D’66 aanraden maar GroenLinks. Niet omdat de opvattingen van die laatste partij dichter bij de VVD staan maar omdat hun politieke leiding mij betrouwbaarder lijkt dan Alexander Pechtold.
Pechtold is niet alleen burgemeester geweest in Wageningen maar eerder ook wethouder in Leiden. Wie daar informatie over hem gaat inwinnen bij mede wethouders van destijds gaat waarschijnlijk niet meer samen met hem in hetzelfde kabinet zitten.
Tussen de meeste politici bestaan op het persoonlijke vlak redelijk goede verhoudingen, eigenlijk ongeacht de politieke tegenstellingen. Zo kunnen Rutte en Samsom zichtbaar goed met elkaar overweg en was er zelfs nauwelijks sprake van animositeit tussen Wilders en zijn gedoogpartners ondanks die rare en nog steeds onverklaarde breuk tijdens de Catshuis onderhandelingen. Iedereen heeft een hekel aan Pechtold, maar Wilders en Pechtold haten elkaar en dat ligt niet aan Wilders.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s