Schnaps und Frauen.

Jeroen Dijsselbloem heeft in het Europees parlement een aanvaring gehad met de Portugese premier António Luís Santos da Costa. Dat is een Portugese advocaat en partijleider van de centrum-linkse Partido Socialista. Sinds 26 november 2015 is hij minister-president van Portugal en opvolger van Pedro Passos Coelho.
Dijsselbloem had in een interview met de FAZ erop gewezen dat de uitgaven van een aantal Zuid Europese landen in overeenstemming gebracht dienden te worden met de overheidsinkomsten en in verband daarmee over Schnaps und Frauen gesproken.
In Duitsland vond men dat in het algemeen de spijker op de kop, maar in de zuidelijke landen deed men het voorkomen alof dit een belediging zou zijn tot op het bot.
Wie naar het portret van de Portugese socialist kijkt, krijgt niet de indruk dat Dijsselbloem er wat hem betreft ver naast zat, maar dat is natuurlijk reden temeer om je op te winden.
Als er schot zit in de vorming van het nieuwe kabinet zal Dijsselbloem binnenkort geen minister van financiën meer zijn, maar voor de functie van Eurogroep voorzitter doet dit er niet toe. Hij kan als hij het vertrouwen van het parlement houdt zijn termijn uitdienen, maar de vraag zal zijn of de Duitse en andere noordelijke lidstaten het voldoende belangrijk vinden om hierover heibel met de zuidelijke te krijgen. Misschien wel niet.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in beschaving, europa, Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.