Moorman, hoe diep kun je zakken?

Moorman, de fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam leek vastbesloten de populariteit van haar partij in deze stad naar nieuwe dieptepunten te voeren en is daar ook behoorlijk in geslaagd.
Met het oog op de goede verhoudingen tussen moslims en Nederlanders in Amsterdam wilde zij de banden met Israël verbreken. Zo dacht ze de gecriminaliseerde jongeren uit Amsterdam West niet langer een pretext te geven om naar het Midden Oosten af te reizen en daar voor Isis te gaan vechten of – nog erger – dan later weer terug te komen en hier aanslagen te plegen.
De abjectheid maar ook de domheid van een dergelijke houding is moeilijk voor te stellen. Moslim jongeren in onze stad raken niet antisemitisch en geradicaliseerd door de traditionele Nederlandse vriendschap met Israël. Hun ouders en grootouders zijn hier als antisemieten gekomen en zij zijn hier als antisemieten opgegroeid. Onze overheid had er voor moeten zorgen dat hier geen antisemieten kwamen en zou er nu voor horen te zorgen dat iedere uiting van antisemitisme strafrechtelijk wordt aangepakt. Een modernisering van de strafwet die groepscriminaliteit strafbaar stelt zal in dit verband nodig zijn. Dat zou Nederland misschien niet op eigen houtje moeten doen maar in de andere Europese landen heeft men soortgelijke problemen en ook daar is er moeilijk tegen op te treden zonder meer erop toegesneden strafrechtelijke middelen.
De leraren op de scholen waar antisemitische kinderen zitten zijn intussen al net als Moorman. Die durven hun leerlingen niet te vertellen hoe schofterig antisemitisme is en hoe onzinnig het is om dat terug te voeren op het geweld in het Midden Oosten. In de strijd tussen Joden en Arabieren in het Midden Oosten ligt het gelijk overduidelijk aan de kant van Israël. Het geweld daar ligt in oorsprong zelfs zo eenzijdig aan de kant van de Arabieren dat de verwijten aan het adres van Israël die je hier in Europa kunt horen als ridicuul bestempeld zouden moeten worden, als ze niet zo laf en tragisch waren tegen de achtergrond van de Europese geschiedenis.
Het zou verplicht moeten worden dat tenminste eens per week aan moslimkinderen wordt uitgelegd dat antisemitisme op den duur leidt tot uitwassen als de Holocaust en dat nazi praktijken hier niet getolereerd gaan worden. We hebben hier leerplicht dus de leerlingen zouden zich aan deze heropvoeding ook niet kunnen onttrekken.
Zouden de kinderen reageren met geweld tegen de leraren dan zouden we daar passende maatregelen tegen moeten nemen. Het zou een goede aanleiding zijn om het geweld dat onder de moslimbevolking schering en inslag is, met gepast contrageweld te gaan aanpakken zodat of zij zelf of hun gewelddadige gewoonten uit Nederland zouden verdwijnen.
We zien nu voor onze ogen in Syrië waar moslim geweld tot leiden kan als je het zijn gang laat gaan. Twee honderd duizend doden en zeven miljoen vluchtelingen. Vergelijk dat met de twee duizend doden in Gaza en de ophef in de westerse media erover wordt bizar.
We zouden er goed aan doen om nu de maatregelen te nemen die voorkomen dat we hier op de lange duur Syrische toestanden krijgen en een goed begin lijkt een zero tolerance beleid te zijn tegen antisemitisme.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s