Hoge punten, maar hoge banen, dat niet.

Al meer dan tien jaar horen we overal dat meisjes betere punten scoren op de middelbare scholen dan de jongens, maar nog steeds is een c.e.o. meestal een man. Met de hoge ambtenaren is het beter gesteld, maar daar zitten nogal wat politieke benoemingen tussen.
Als je de dingen op hun beloop laat, dan betaal je voor de beste producten de hoogste prijs en voor de slechtste producten de laagste. Dan nemen vrouwen deeltijd banen om meer tijd te hebben voor hun kinderen en het gezin en hun mannen werken zich uit de naad en worden c.e.o.. Dat lukt ook wel eens niet, maar dan hebben ze er in elk geval hun best voor gedaan.
Waar het hem precies in zit dat vrouwen nu wel volop mee doen aan het openbare leven maar over het algemeen toch heel gemiddeld blijven en de top niet halen, dat weten we niet precies. Aan de feministes ligt het niet. Aan de media ook niet. Die doen allemaal hun best om dat onrecht de wereld uit te helpen, maar het gaat gewoon niet.
Ik denk dat er een ambitie hormoon is of zoiets en dat mannen daar meer van hebben of in elk geval dat meer mannen dan vrouwen daar veel van hebben en dat ambitie belangrijker is dan hoge punten op school, maar weten doe ik het ook niet.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk, zo maar wat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.