Voorzichtige kritiek.

In de NRC stond een hoofdartikel over de vijf duizend strafaangiften tegen Wilders. Aangiften die later in revanche ook werden gedaan tegen uitlatingen van de voorzitter en de fractievoorzitter van de PvdA.
Wat de hoofdredacteur eigenlijk wilde zeggen, geloof ik, is dat hij geen voorstander is van het doen van aangiften uit politieke motieven. Maar je moet goed lezen voor je dat begrijpt. Het is in hoofdzaak een tirade tegen Wilders en van begrip voor al die Marokkanen en burgemeesters. Dat wraak nemen van de kant van Wilders vindt hij maar niks, maar het einde van het liedje is toch dat er betogingen kwamen in Nijmegen van zowel aanhang als tegenstanders van Wilders, of, als U wilt, van voor- en tegenstanders van de Nijmeegse burgemeester en dat de politie de rellen die daarbij ontstonden niet in de hand kon houden.
En dat is dan des Pudels Kern. Oproepen tot aangifte tegen de fractievoorzitter van wat op dat moment nog de grootste politieke partij van Nederland kon worden, is onzinnig en bovendien kwaadaardig. Onzinnig omdat hij er in redelijkheid nooit vop veroordeeld kan worden en kwaadaardig omdat hij toch al de meest bedreigde man van Nederland is en een bovendien een die zelf nooit tot geweld heeft opgeroepen.
Die burgemeesters van Meppel, Dronten, Nijmegen en Woerden proberen wat goodwill te kweken bij de Marokkanen in hun gemeente en doen mee aan een hype die in ieder fatsoenlijk land achterwege zou zijn gebleven. Maar als het om progressieve onzin gaat zijn we geen fatsoenlijk land meer. Dan lijkt alles geoorloofd.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.