Terreur gaat niet van zelf wel over.

Op jaarbasis is het aantal doden als gevolg van terreur aanslagen een stuk lager dan het aantal verkeersdoden. Ook woensdag jongsleden kwamen er in Groot Brittannië meer mensen om het leven door andere ongelukken dan door de terreuraanslag. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat er volksplantingen van moslims zijn in de Scandinavische landen, in Duitsland, Oostenrijk, de Benelux, Frankrijk en ook in de zuidelijke landen, van waaruit, uit naam van een geloof en een cultuur, terreurdaden worden gepleegd. Dat zet de mensen tegen elkaar op en als het lang genoeg duurt blijft de vreedzame cultuur die we hier sinds wereldoorlog II hebben gehad niet in stand.
Persoonlijk denk ik, dat bij de leiding van Isis die gedachte een belangrijke rol speelt. Dat ze hun jongeren opleiden als terrorist, met andere woorden om daarmee de westerse cultuur, die ze als een bedreiging ervaren voor hun geloof, te ondermijnen. Als wij op hun terreur zouden reageren met contraterreur dan zouden in die redenering precies doen wat Isis, Al Qaeda en hoe ze allemaal mogen heten, graag willen.
Van de andere kant kun je de terreur ook niet zijn gang laten gaan. Doe je er lang genoeg niets tegen dan gaat het publiek erop reageren door steeds rechtser te stemmen, net zo lang tot er een meerderheid is die wel maatregelen wil nemen of tot dat men in arremoede beslist om de democratie dan maar af te schaffen. Hoe langer je wacht hoe erger de gevolgen zullen zijn. Niet alleen voor de autochtone bevolking van Europa maar ook voor de nieuwkomers. Er is dus geen alternatief. Je zult van die gewelddadige volksplantingen moet zien af te komen.
Maar eerst moeten we de stroom stoppen en zorgen dat er niet meer immigranten bij komen. Dan maatregelen nemen die het aantrekkelijk maken voor moslims om niet meer bij elkaar te kruipen maar te integreren in de westerse samenleving. En voor zover zij voor die maatregelen ongevoelig blijken te zijn, zullen we de laatste bewoners van de terreurwijken onder bewapende begeleiding naar schepen moeten brengen en ergens in Afrika aan wal zetten.
Niet zo simpel natuurlijk, als ik het hier zeg. Er moet in Afrika wel degelijk voor opvang worden gezorgd en ook het afbuigen van de stroom immigranten uit Afrika en Arabië moet op een manier gebeuren die in overeenstemming is met onze eigen normen en waarden. Maar het is stand laten van terreurnesten is geen optie.
Het is intussen duidelijk dat er vanuit de islamgemeenschappen in Europa geen actie ondernomen wordt om het geweld in eigen kring onder controle te krijgen. Integendeel, het aantal imams dat zich op de koran beroept voor het plegen van geweld tegen ongelovigen is groot. De tegenstellingen in de samenleving nemen eerder toe dan af.
Dit is geen pleidooi voor overhaaste maatregelen. We zullen in onderling overleg tussen de Europese landen een behoorlijk plan moeten maken hoe we dit probleem aan moeten pakken maar denken dat het uit zich zelf wel overgaat, dat kunnen we wel vergeten

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa, geloof, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s