Een echt probleem.

Aaf Brandt Corstius, schreef in de krant hoe jaloers ze kon zijn op moeders die zich alleen met hun huis, tuin en kinderen bezig hielden en niet steeds hun tijd hoefden te verdelen tussen werk en gezin. Een bekende klacht.
Het is duidelijk dat genen en hormonen vrouwen hebben geprogrammeerd op de zorg voor hun kinderen en de omgeving van die kinderen en dat de emancipatie van de laatste generaties in die programmering geen verandering heeft gebracht.
Het is evident dat de samenleving nog steeds geen oplossing heeft voor de behoefte die bij vrouwen en werkgevers bestaat om het goed opgeleide vrouwelijk deel van de natie in het productieproces te betrekken en tegelijkertijd de eerste prioriteit van die vrouwen bij hun gezin te laten.
Ik denk dat niet alleen jonge moeders als Brandt Corstius maar ook de criminaliteit en ADHD cijfers erg gediend zouden zijn met een betere mix van werk en aanwezigheid van moeders in het gezin dan we op dit moment hebben.
Ik heb daar geen duidelijke ideeën over, of liever gezegd de ideeën die ik daarover wel eens spui blijken bij de vrouwen in mijn omgeving niet in goede aarde te vallen. Ze kwamen er volgens hen allemaal op neer dat jonge moeders een soort tweederangs werkneemsters werden en dat wilden ze niet. Eat your cake and have it, volop meedraaien en toch tijd voor je kinderen, dat was wat ze wilden en dat bleek maar in heel enkele gevallen zonder problemen te lukken.

We hebben tegenwoordig uitstekende vrouwelijke filosofen, zoals Stine Jensen. Zouden die niet eens wat meer tijd en energie aan dit probleem kunnen besteden? Ze zouden de samenleving en andere vrouwen er een grote dienst mee kunnen bewijzen.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s