Saoedi Arabië is groot genoeg.

De jonge Arabieren in Nederland zijn jodenhaters omdat ze solidair zijn met alle andere Arabieren, onder wie de Palestijnen. Wij denken hier dat die haat tegen de joden wel zal verdwijnen als de Palestijnen eenmaal hun eigen staat krijgen, maar dat is niet zo.
Nationale staten zoals Marokko en Syrië zijn een uitvinding van het westen en ook op een staat Palestina zit eigenlijk geen Arabier te wachten. Arabieren beschouwen zich zelf als één natie en daarnaast als de belijders van één geloof. Daarbij is het merkwaardig genoeg niet eens nodig dat men zich strikt aan de voorschriften van dat geloof houdt. Vijf keer per dag bidden in de voorgeschreven houding en geld aan de armen geven en zo. Ook als je het niet doet blijf je lid. Lid zijn van het geloof betekent vooral tot de gemeenschap horen en het geloof nooit officieel te hebben afgezworen. Meer is eigenlijk niet nodig. Wie het afzweert roept een doodstraf over zich zelf af, dus dat doen er niet veel.
De gemeenschap der gelovigen is als het ware de vrucht en het geloof is de kern. De mensen die wel strikt volgens de regels leven houden de kern in leven en oefenen een vorm van gezag uit over de rest.
De moslims zijn van mening dat het Heilige Land deel uit maakt van de Dar al Islam en dat het hun door de joden is afgenomen. Dat is eigenlijk onzin, want de joden hebben het gewoon teruggepakt, maar zo denken ze in het Midden Oosten nu eenmaal.
Het land was ooit van de joden en daarna van de christenen. Arabieren horen er eigenlijk niet, die horen in Arabië, zoals de naam al zegt.
Als we de joden in Israël en de rest van de wereld definitief willen beschermen dan zullen we wat moeten verzinnen om de kern van het mohammedaanse geloof terug naar Arabië te krijgen.
Het minarettenverbod in Zwitserland was vooral symbolisch bedoeld. Een eerste stap als het ware in de richting van het uitbannen van de islam. Ik denk dat we verder moeten gaan en de vrijheid van geloof in het westen moeten vervangen door een vrijheid voor uitsluitend het goede soort religies. Daarvoor moeten we niet kijken naar wat de stichter van zo’n geloof ooit bedoeld heeft, want Mohammed houd ik persoonlijk wel voor een fatsoenlijk mens. Men moet kijken naar wat de volgelingen ervan gebakken hebben en bij de moslims is dat niet langer fatsoenlijk. Een geloof waarin gebruik van geweld aan de orde van de dag is stamt niet van God maar van de duivel. Een religie als de islam brengt daarom de mensen met een grotere kans in de hel dan in het paradijs.
Dat geldt niet alleen voor de gelovigen zelf maar ook voor anderen, die niet gelovig zijn maar die wel met moslim gelovigen van doen hebben. Kijk naar Syrië waar de soennitische moslims in opstand zijn gekomen en hun andersgelovige medeburgers in een bloedige burgeroorlog aan het uitmoorden zijn. Ik meen daarom dat de islam niet langer gepraktiseerd moet worden buiten Mekka, Medina en de rest van Saoedie Arabië.
Dat zou inhouden dat we een manier moeten verzinnen om alle Arabieren die ergens anders wonen te bewegen om een hadj te maken naar dat land, maar dan enkele reis. Als alle Arabieren eenmaal binnen de Saoedische grenzen verkeren gaat de deur op slot en laten we het verder aan Allah over.
Hoe de Turken en andere niet Arabische moslims daar tegenover zouden staan weet ik niet. Maar ze hebben natuurlijk altijd de keus om zich bij de rest van de soennieten in Arabië aan te sluiten. Dat land is groot genoeg en kan als het nodig is alle anderhalf miljard moslims herbergen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, geloof, ideologie, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Saoedi Arabië is groot genoeg.

  1. Guus Bierman zegt:

    De ironie is ze maken elkaar ook nog af ondanks dat het Arabieren zijn en zogenaamd een islamitisch volk is . Vrijdag richten ze hun hoofd naar Mekka en Zaterdag hakken ze elkaar de koppen af en dat doen ze al 1500 jaar !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s