Melkert de onhandige.

Een paar dagen geleden zagen we Melkert weer eens op de TV, Een PvdA politicus, waar Pim Fortuijn indertijd gehakt van gemaakt heeft en die sindsdien verdwenen was in het bekende internationale circuit voor mislukte politici.
Ik herinner me zijn uitspraak over banken, die ter wille van ouderen en invaliden verplicht zouden moeten worden om filialen aan te houden in iedere plaats boven de 5 duizend inwoners. Dat was zo duidelijk onzin dat ik, toen ik het las, eerst dacht, dat kan hij niet gezegd hebben!
Maar ik heb achteraf gehoord van iemand die hem kende dat hij inderdaad van plan was geweest een wet in te dienen om banken tot het openhouden van filialen te verplichten. Hoe? denk je dan meteen. Alle filialen van alle banken of banken ieder minimaal een filiaal in elk dorp, of per dorp een bank en dan maken ze onderling maar uit wie waar? Of komt er in de wet te staan dat het in verhouding moet tot het aantal filialen dat ze al hadden en verder bijvoorbeeld alfabetisch? Hoe gaat het als je moet inkrimpen en een aantal filialen in Amsterdam sluit, mag je dan ook je filiaal in Gouderak sluiten omdat je als ABN Amro nu opeens naar verhouding meer minifilialen hebt dan de Rabo?
Als je als overheid licenties afgeeft aan monopolisten, zoals de NS er een is en vroeger de PTT, dan kun je als onderdeel van de licentie dat soort verplichtingen opleggen. Ook die zullen dan nooit inhouden in iedere plaats van meer dan vijf duizend inwoners een station of een postkantoor, maar eerder iets als binnen een verzorgingsgebied van x horen een aantal postkantoren van y en de concessionaris zal er naar streven om etc..
Om plompverloren te beweren dat je een wet gaat indienen om de dorpsgenoten van je ouders een plek te geven waar ze geld kunnen krijgen zonder pinnen en dan een willekeurig aantal Nederlandse banken met de uitvoering van die gedachte op te zadelen, dat is raar. Dat heeft iets naïefs, waar ik Melkert niet op zou hebben aangekeken. Ik hield hem niet voor dom of naïef. Maar een mens doet wat in de hoop om stemmen te winnen. Na die smartelijke dubbele nederlaag tegen Pim Fortuijn is hij verdwenen uit de politiek en daar heeft men de man achteraf gezien een dienst mee bewezen. Hij heeft niet het instinct voor dat soort werk.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.