Ze snappen het niet in het buitenland.

Ik geloof niet dat er ooit zoveel belangstelling geweest is voor Nederlandse verkiezingen als dit jaar. De opkomst is nog nooit zo hoog geweest sinds de opkomstplicht is afgeschaft en er waren meer buitenlandse journalisten dan bij de laatste verkiezingen in Duitsland.
Al die buitenlanders waren bang dat Wilders zou gaan winnen en dat dan bij de volgende verkiezingen in hun eigen land iets dergelijks zou gebeuren. En als je dan vroeg, wat dan dergelijks? dan zeiden ze een populist die het volk opzet tegen de overheid en straks nog voor een burgeroorlog gaat zorgen. En als je daarom lachen moest werden ze boos.
Maar Geert Wilders en Marine Le Pen zijn het beste wat Nederland en Frankrijk de laatste jaren overkomen is. Het volk is niet opstandig omdat ze door die twee worden opgehitst. Die twee geven vorm aan de boosheid van het volk en ze doen dat op een manier waar iedereen mee leven kan. Ze zijn het betere alternatief voor Le Pen père en voor de Oostenrijker Haider. Dat zijn van nature gewelddadige mensen, maar Marine en Geert zijn keurige democraten die zich binnen de paden van het parlementaire stelsel bewegen. Dat boze volk dat is er, dat heeft de overheid zelf op haar geweten, maar dat het allemaal zo rustig verloopt is de verdienste van Wilders en van Le Pen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, Frankrijk, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.