Trump en het alternatief.

De aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS was de meest bizarre die ik me kan herinneren. Hillary Clinton blijkt de regels voor de financiering van verkiezingscampagnes aan haar laars te hebben gelapt, waarbij je ook nog het vermoeden kunt hebben dat er fiscaal moet zijn geknoeid. De familie Clinton heeft een gevestigde reputatie van omkoopbaarheid en gebrek aan integriteit.
Donald Trump is het symbool voor het Amerikaanse ongenoegen en lijkt het karakter en de manieren te hebben van een rottweiler.
Praktisch niemand zou een van die twee hebben uitgezocht als kandidaat voor wat dan ook en hoe konden ze dan toch samen uit gaan maken wie vier jaar het machtigste land van de wereld ging besturen?
Er moet iets stevig mis zitten met het politieke systeem dat twee van dat soort mensen kan produceren als kandidaten voor het presidentschap.
Er zijn ook vroeger wel president kandidaten geweest waar een steekje aan los zat, Bill zelf natuurlijk en Al Gore om maar twee recente te noemen, maar meestal was dat dan van te voren niet zo bekend. In dit geval wisten we al voor de primaries van de hoed en van de rand. Dat die twee toch gekozen zijn kan alleen verklaard worden door de hekel die hun supporters aan de andere kandidaat hadden en het risico dat ze niet wilde lopen dat ze door onmin in eigen gelederen ruim baan gingen maken voor de kandidaat van de tegenstanders.
Het is geen strijd om uit te maken wie de beste is dus, maar omgekeerd een strijd om de slechtste de weg te blokkeren.
Dat de Nederlandse politiek en media massaal voor Clinton zouden kiezen was te verwachten. Trump staat voor alles waar men in progressief Nederland op tegen is.
In Zweden en de andere Scandinavische landen zal het niet anders zijn. Toch groeit ook bij hen net als bij ons het percentage van de bevolking dat zich tegen de progressieve erfenis van de twintigste eeuw verzet. Je kunt niet langer de ogen sluiten voor de incompetentie en het geknoei van onze progressieve elite. In Denemarken is er voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog een conservatieve regering aan de macht. De gevolgen zijn spectaculair. Het aantal criminele immigranten daalt zienderogen en er zijn nogal wat allochtone Denen die nu doortrekken naar buurland Zweden.
Daar bestaat de bevolking van wijken en zelfs van hele steden tegenwoordig in meerderheid uit moslim immigranten, met alle gevolgen van dien. Alle negatieve gevolgen die we ook in ons land kunnen waarnemen in de allochtone wijken zie je in Zweden terug, maar dan versterkt. In 2015, veertig jaar nadat het Zweedse parlement besloot het voormalig homogene Zweden om te vormen tot een multiculturele samenleving, was het aantal gewelddadige misdaden met 300% gestegen en het aantal verkrachtingen met 1472% ( officiële cijfers).
Ook in Zweden zou een Donald Trump nu kansen krijgen, maar misschien dat de Zweedse socialisten een beter alternatief weten te produceren dan een Hillary Clinton.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s