Wilders wordt geen premier.

Wilders gaat straks de verkiezingen winnen omdat Zwarte Piet nu eenmaal zwart is en de EU in zijn tegenwoordige vorm de Europese samenwerking frustreert. Kan het gekker? Ik hoorde Wilders vertellen dat hij straks minister president wordt, maar hoe ziet hij dat?
Alleen als hij in zijn eentje 76 zetels haalt, krijgt hij een meerderheid in de Tweede Kamer en dan nog krijgt hij geen kabinet bij elkaar waar hij voorzitter van zou kunnen worden. Hij heeft precies twee Kamerleden tot zijn beschikking die er wat van bakken en als hij die in zijn kabinet haalt blijft er in de Kamer helemaal niets meer over.
Dat is het probleem met Wilders en in mindere mate met Marine Le Pen. Op zich niet zulke slechte mensen, maar hun aanhang is absoluut niet in politiek geïnteresseerd en wat zich aanbiedt als volksvertegenwoordiger is wel erg onder de maat.
Wilders heeft gelijk dat de Nederlandsche en ander Europese overheden hun beste tijd gehad hebben, maar hij en de andere ‘populisten’ bieden geen alternatief. Wat ze moeten doen is bouwen aan een wat meer gedegen partij en wachten tot ze in staat zijn een programma aan te bieden en uit te voeren dat wel geloofwaardig is.
Voorlopig krijgt hij geen meerderheid dus maak U maar niet onnodig ongerust.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa, Nederland, politiek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wilders wordt geen premier.

 1. Ik maak me juist wel ongerust, omdat hij uitgesloten wordt bijvoorbeeld. Hij heeft idealen, waaronder de immigratiestop. Dat zal misschien niet direct uitvoerbaar zijn, maar het is wel een belangrijk doel. Waar we achter moeten staan. Het geldt wel voor meer onderwerpen dat de voornemens niet direct uitvoerbaar zijn. Als hij gaat meeregeren, zal het slim zijn om mensen van buiten de partij aan te trekken, zoals Mat Herben destijds deed. Als ze dan stuntelen, of beentje gelicht worden, dan houdt hij zijn eigen mensen tenminste nog.
  Ten tijde van het proces Wilders-II schreef u dat u bijna op Wilders zou stemmen. Straks bij het hoger beroep denkt u dat weer. Wilders heeft gewoon gelijk. Omdat hij gelijk heeft, zullen de andere partijen over enige tijd zijn programmapunten overnemen. Zonder dat toe te geven natuurlijk. Maar de huidige generatie politici heeft zich daarvoor veel te veel ingegraven. Daarom moeten ze vervangen worden. Als alle partijen afgestraft worden, dan kunnen ze Wilders nog steeds uitsluiten, maar Pechtold en Asscher (en hopelijk Klaver ook en nog een paar meer) zullen van het toneel verdwijnen. En dat is hard nodig. En als we opnieuw LPF-achtige toestanden krijgen, dan houden we volgend jaar weer verkiezingen. Met normale mensen om op te stemmen.
  Helpt u mee. En stem Wilders.

 2. H.P. van der Mey zegt:

  Helaas, Wilders heeft een bijzonder slechte campagne gevoerd.
  Zelfs al zijn zijn argumenten, b.v. over de Islam, zijn door herhaling sleets, dus minder overtuigend. Hij hoefde alleen maar de Fatwah die over hem uitgeroepen is gewoon op te lezen!
  De oproep aan alle ware gelovigen; de plicht van alle ware gelovigen om hand en span diensten te bewijzen en Wilders te doden. Overtuigend hoor!
  De combinatie van passages ter ondersteuning van een oproep tot geweld/ moord, zou allicht in onze wetgeving kunnen worden verwerkt. ( vorm van medeplichtigheid tot moord). Ik ben geen jurist, maar ik maak mij sterk dat met het juiste materiaal, dat is voor handen, en een goed jurist een wetsontwerp in korte tijd tot stand te brengen is.

  Immigratie, “het onderwerp waar heel veel mensen mee zitten” werd ook al mat gebracht.
  Welke verdragen moeten worden opgeschort? Afwijzing van Eu dwangmaatregel om migranten op te nemen is een “must”. De asiel verplichting moet goed doorgelicht worden. Verdragen moeten heronderhandeld worden doen we dat niet dan telt dit land binnen de kortste keren 19 miljoen inwoners en dat kan ons fataal worden.
  17.100.000 zijn door een gebrekkige buraucratie en half competente gemeentebesturen, departementen en raden niet te beredderen.
  Hoe moet dat met het milieu afspraken bij een aanwas van de bevolking? Wie stelt die vraag?

  Rutte is voorafgaande jaren veel te luchthartig omgegaan met het immigratie probleem. Al die jonge lui uit Syrië hebben semtex en kruitslijm aan hun handen. Ook zij zijn schuldig aan verwoesting en moord in hun eigen land. Vrouwen en kinderen zijn ten dele slachtoffer, ten dele mede schuldig vergis je niet. Ze moeten terug naar hun eigen land om het weer op te bouwen, t.z.t. als de vrede tot stand gekomen is.
  De Duitse ex-nazi’s hebben dat na 1945 ook gepresteerd! Het Wirtschaftswunder weet U nog!
  Dus dat kan. Nu ze door Rutte zijn opgenomen als vluchtelingenin Nederland gaat een geldstroom van Nederlandse vluchtelingen naar Syrië, en dan maar afwachten wat er met dat geld gebeurd.
  Misschien is mijnheer Wilders moe gestreden, ik kan me dat voorstellen, constant onder psychische druk van beledigingen, verdachtmakingen en……haat, dat doet wat met iemand.
  Hij is geïsoleerd geraakt.
  Vooruitzichten van de PVV zijn niet best.
  En het establishment die al die ambtenarenapparaten dirigeren gaan gouden tijden tegemoet met de volgende zwakke, verdeelde coalitie die het land gaat besturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s