Het domme incident.

Rutte heeft met zijn reactie op het optreden van de Erdogan mensen in Rotterdam de PVV de wind uit de zeilen gehaald. Het domme incident heeft de kansen bij de verkiezingen van zowel Erdogan als Rutte verbeterd, maar in het kader van de Europese samenwerking en de integratie van allochtonen kun je hun beider optreden alleen maar betreuren. Aan Wilders kon je zien dat hij besefte dat er nu voor hem geen winst meer te halen viel op dit belangrijkste punt van zijn verkiezingscampagne
Erdogan is al jaren bezig de relatie met Europa af te bouwen om zijn positie in de moslim wereld te versterken. Rutte heeft hem daarbij nu geholpen en daarmee de positie van Turken in Nederland een stuk moeilijker gemaakt.
De Rotterdamse burgemeester was zichtbaar aangeslagen. Hij trok partij voor de regering en kon ook moeilijk iets anders doen, maar voor de integratie van allochtonen, zoals hijzelf, die wel een positieve bijdrage leveren aan het leven in dit land is dit een ferme stap in de verkeerde richting.
De weerzin van de autochtone bevolking tegen agressieve immigranten neemt had over hand toe. Voor de nieuwe regering, die we na de verkiezingen morgen krijgen, zal een andere aanpak van de integratie het belangrijkste punt op de agenda worden. In plaats van af te wachten tot de immigranten stappen maken zal de Nederlandse bevolking initiatieven moeten nemen. Eerst en vooral moeten we einde maken aan het bestaan van allochtone wijken in onze steden, met allochtone imams en allochtone moskeeën en andere parafernalia. Hoe dat precies zal moeten is de belangrijkste en eerste vraag die beantwoord moet gaan worden. We kunnen dat onmogelijk op eigen houtje gaan doen. We zullen de steun van onze buurlanden nodig hebben want veel van wat noodzakelijk moet gebeuren komt in strijd met de mensenrechten zoals die nu geformuleerd zijn. Vrijheid van geweld is weliswaar het belangrijkste mensenrecht maar het voorkomen van discriminatie is niet veel minder belangrijk.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, Duitsland, ethiek, europa, geloof, geweld, maatschappelijk, Nederland, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.