Het spreekverbod voor Turkse ministers.

De Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdag, heeft protest aangetekend tegen Duitsland en Nederland die hem en zijn collega van onderwijs een spreekverbod hebben opgelegd. Hij noemde het een ‘puur fascistische praktijk’. Bozdag sprak van een ‘schandaal’ om een bijeenkomst in Gaggenau, een paar uur voor het begin ervan te verbieden. Ook in Keulen heeft men een Turkse minister verhinderd propaganda te maken voor Erdogan. De minister van Economische Zaken, Zeybekci, zou daar zondag Turken hebben toegesproken.
Zoals bekend kreeg minister Cavusoglu geen verlof om zijn vliegtuig in Nederland te laten landen, op weg naar een politieke bijeenkomst voor Turken in Rotterdam en kwam gisteravond minister Kaya van Familiezaken per auto vanuit Duitsland naar Rotterdam. Ook die mocht niet spreken en werd teruggestuurd naar Duitsland. Turkije heeft het EVRM verdrag ondertekend, wel is waar als een na laatste, maar toch.
Men is daar gebonden aan artikel 16 van dat verdrag dat luidt:
Geen der bepalingen van de Artikelen 10, (vrijheid van meningsuiting) 11(vrijheid van vergadering )en 14(verbod op discriminatie) mag beschouwd worden als een beletsel voor de Hoge Verdragsluitende Partijen beperkingen op te leggen aan politieke activiteiten van vreemdelingen.
Turken zonder Nederlands paspoort zijn hier vreemdelingen en kunnen het land uitgezet worden als ze in strijd met het recht handelen en geen gevolg geven aan rechtmatige aanwijzingen van de regering.
Dat Nederland twee Turkse ministers verbood om in dit land politieke activiteiten te ondernemen was volledig in overeenstemming met het Europese recht. Om dat ‘fascistisch’ en in strijd met de democratie, de rechtsstaat en de mensenrechten te noemen slaat dus nergens op. Zo ´n Turkse minister heeft dat verdrag waarschijnlijk niet eens gelezen en zijn scheldpartij tegen Nederland en Duitsland diskwalificeren hem en zijn land als kandidaat deelnemers aan de EU maar ook als leden van de Raad van Europa.
Duitsland zou een ‘vrijhaven voor terroristen’ zijn en ‘voor iedereen die misdaden tegen Turkije begaat, onder wie de PKK en de Gülenistische terreurorganisatie’.
Flauwekul. De aanhang van Gülen is geen terreurorganisatie. De PKK is dat wel, maar die krijgt hier en in Duitsland dan ook geen steun. We zetten alleen Koerden die de PKK aanhangen het land niet uit, zolang ze niets gedaan hebben wat hier als een misdrijf kan worden gekwalificeerd. Ook dat is een kwestie van mensenrechten.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Nederland, recht, staatsrecht. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het spreekverbod voor Turkse ministers.

 1. whocares7155 zegt:

  Dit incident heeft een serieus probleem in the politiek bloot gelegd.
  Een pathologisch reactie tegen alles wat de PVV zou kunnen gebruiken voor bekendheid en stemmen.
  Die ministers binnen laten komen en die toespraken houden zouden nog niet de helft van het nieuws gevuld hebben met de reactie die de PVV/Wilders voor elkaar zou hebben gekregen. Wat er nu gebeurd is, hoe ze het ook proberen te presenteren, is alleen in het voordeel van de PVV (Aangezien deze de enige partij is geweest die aan het wijzen was op de problemen die de mensen, waarvoor die ministers naar Nederland kwamen, met zich mee genomen hebben).
  En tegelijk hadden ze dan de strategie van Erdogan, die een buitenlandse vijand nodig had, geneutraliseerd.

 2. akasdorp zegt:

  eens op termijn maar morgen is het in het voordeel van Rutte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s