Commentaar op het programma van Wilders.

Wat betekent het om Nederland te de-islamiseren? Onder meer dat we uit alle internationale organisaties zullen moeten stappen waar men de islam voor een religie in de zin van de ‘vrijheid van religie’ houden. Dat zijn ondermeer de VN, de EU en de Raad van Europa. De VN zou eventueel nog wel kunnen maar het is duidelijk dat we de rest niet op eigen houtje moeten doen. Dat zou minimaal in samenwerking met Duitsland en andere Noord Europese landen moeten gebeuren en die zijn zover nog niet.
We zullen dan ondermeer samen met die buurlanden buiten Europa een centrum moeten bouwen voor de opvang van asielzoekers en andere vluchtelingen. Die AZC’s kunnen dan dicht want er is een alternatief. Zeventien miljoen mensen in Nederland van wie twee miljoen met een vijandige cultuur, dat gaat inderdaad niet. Dus niet integreerbare moslims eruit en de stroom immigranten stoppen, dat moet inderdaad, maar eerst goed voorbereiden.
Woestijnkleding in de polder lijkt inderdaad onzinnig, maar daar zou ik nu geen halszaak van maken. Het lijkt me voldoende om de mensen die zich in dat opzicht niet aanpassen geen uitkering meer te geven en een gratis uitreis naar Turkije of Marokko.
Preventief opsluiten gaat niet, maar het strafrecht zo aanpassen dat alles wat met vreemde krijgsdienst te maken heeft en alle criminaliteit in groepsverband gemakkelijkere te bestrijden valt, dat gaat wel. Ik denk dat het ook wel mogelijk zou zijn om het soort Turken dat gisteren met Erdogan vlaggen stond te zwaaien de Nederlandse nationaliteit te ontnemen, maar niet met terugwerkende kracht. Eerst de wet aanpassen. Wetten werken alleen voor het toekomende en niet voor het verleden.
Hetzelfde geldt voor het weren van Syriëgangers aan de grens. Eerst de wet aanpassen en samenwerking met de buurlanden. Alle moskeeën en islamitische scholen dicht, een verbod op de koran, dat kan allemaal alleen in het kader van gewijzigd Europees recht. Ik denk dat Wilders dat ook wel begrijpt en dat hij daarom ook uit de EU wil. Maar dat hij niet beseft dat Nederland op eigen houtje niet overleven kan, vind ik voor een politicus wel omineus.
Een Zwitsers soort bindend referendum zou ik wel voor zijn, maar ik zou voor het aanvragen daarvan wel iets in de orde van een miljoen handtekeningen willen hebben in plaats van 300.000. Ook dertig procent van de kiesgerechtigden vind ik aan de lage kant. Veertig lijkt me beter.
Dan dat afschaffen van het eigen risico in de zorg. Daar zou ik faliekant tegen zijn. We krijgen de kosten van de zorg nooit omlaag tenzij we het eigen risico fors verhogen. Ik zou wel voor aparte klinieken zijn voor levensgevaarlijke en debiliserende ziekten.
Ik meen dat huren kostendekkend horen te zijn en dat huursubsidies niet te pas komen. De AOW ingangsleeftijd moet afhankelijk worden van de gemiddelde nationale levensverwachting. Voor mensen, die het soort beroepen hebben die een eerder pensionering nodig maken, moeten speciale voorzieningen worden gecreëerd, voor zover die er al niet zijn. De AOW is simpel en die moet je zo houden.
Ontwikkelingshulp in zijn oude vorm was schadelijk, dat staat nu wel vast. Maar om de immigratiestromen te stoppen zullen we iets moeten doen aan een opvang buiten Europa. Zie maar hoe je dat noemt, maar het is in elk geval een vorm van hulp.
Hoe zelfstandiger je bejaarden kunt laten hoe beter. Ik kan het weten want ik ben er zelf een. Maar als hulp nodig is moet die er zijn. Er zijn minder urgente overheidsuitgaven, bijvoorbeeld de ambtenaren salarissen.
Fors meer geld voor defensie is zeker nodig, zolang het maar niet wordt uitgegeven tot er een goed plan ligt. Ook is duidelijk dat de reorganisatie van de Nederlandse politie geen succes is geweest en dat er beter aan doen aparte korpsen op te zetten voor specifieke politietaken. Een plafond van 25% aan overheidsuitgaven, te bereiken in een nader overeen te komen periode, dat zou denk ik een goed idee zijn. Vooral als daarbij de ambtenaren salarissen, die nu nog zo’n 16% boven het niveau van het bedrijfsleven liggen, de sluitpost gaan vormen. Een aparte organisatie, die los staat van het ministerie van financiën zou eindverantwoordelijk moeten worden voor alle salarissen in overheidsverband.
Hoe kosten en baten van de voorstellen van Wilders zullen uitvallen valt niet te zeggen. Daar zijn ze veel te ingrijpend voor.
Ik vind met andere woorden zijn programma geen reden om op hem te stemmen, maar hij heeft gelijk dat we hoe dan ook van de criminele moslimsamenleving in Nederland af moeten zien te komen, zolang dat maar niet ten koste gaat van de wel geïntegreerde immigranten, die veel meer last van hun niet geïntegreerde geloofsgenoten hebben dan wij autochtone Medelanders.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in overheid, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.