Wilders contra een elitaire en blinde overheid.

Geert Wilders staat overal in het buitenland in een slecht blaadje. Men beschouwt hem als ultra rechts. Men veegt hem op één grote hoop met de partijen die in het Europese parlement met de PVV samenwerken om met zijn allen de nodige leden te krijgen om een erkende fractie te vormen omdat dit allerlei politieke en financiële voordelen heeft. Maar in wezen zijn de verschillen tussen die partijen behoorlijk groot en hebben partijen als het Front National in Frankrijk en de FPÖ in Oostenrijk in elk geval een heel ander verleden dan de PVV.
Een fascist in de omschrijving die de Duitser Ernst Nolte of de Nederlandse socioloog Mudde daarvan geven, is Wilders zeker niet. Marine Le Pen trouwens ook niet, maar haar vader misschien wel.
‘Het fundamentele verschil’, zegt Mudde aan de telefoon vanuit Athens, Georgia, V.S. ‘is dat extreemrechtse partijen anti-democratisch zijn. Dat kun je van Wilders niet zeggen.’
‘De PVV is dan wel geen democratische partij, maar Wilders is een groot voorstander van de parlementaire democratie. Hij wil niets liever dan het volk vertegenwoordigen. Ook schuwt hij het geweld waartoe extreemrechtse partijen, zoals Gouden Dageraad in Griekenland, aanzetten. ‘Wilders is misschien geen liberaal-democraat die staat voor rechten van minderheden, maar je kunt niet zeggen dat hij de democratie omver wil werpen’.
Mudde vindt de PVV kennelijk geen democratische partij om dat die maar twee leden telt, Wilders zelf en een door hem beheerste stichting. Wat Mudde ontgaan is en wat hem niet zou horen te ontgaan, is dat Wilders dan wel een democraat is, maar de meest rechtse democraat van Nederland. Dat betekent dat, bij gebrek aan beter, alles wat nog rechtser, of zelfs fascistische rechts is, onvermijdelijk bij hem terecht komt. Als hij zijn partij open zou stellen voor leden zou hij onmiddellijk  overstemd worden en dan hadden we inderdaad een ultrarechtse partij gehad. Door verder niemand toe te laten heeft hij misschien niet de partij maar wel zijn politiek democratisch weten te houden.

Ook in onze buurlanden wordt de bliksemafleider functie die Wilders heeft over het hoofd gezien.
‘Une récente enquête d’opinion accorde en effet 14,6 % des intentions de votes au PVV, derrière le VVD (conservateur) à 16,4 %’ meldt France 24. ‘Toutefois, un tel score n’empêchera pas le député islamophobe à la chevelure peroxydée de remporter un nombre significatif de sièges. Il est question d’environ 25 élus, soit plus du double des 12 qu’il compte actuellement.’
Dat zijn allemaal stemmen en zetels die afkomen van mensen die ontevreden zijn over de overheid en dat is iets wat onvoldoende onderkend wordt. Het aantal mensen in Europa dat het alle overheden hier kwalijk neemt dat ze de massale immigratie uit de Arabische en zwart Afrikaanse landen niet hebben weten tegen te houden is veel groter dan het aantal dat nu op Wilders, Le Pen en hun collega’s stemmen gaat. Massa’ s mensen stemmen niet op hem omdat ze bang zijn voor het ostracisme dat zijn aanhang treft.
Maar dat het toelaten van massale moslim immigratie een bizarre fout geweest is, die extreem lastig weer zal zijn terug te draaien, valt moeilijk te ontkennen. De NRC van vandaag wijdt alle aandacht aan dit thema en vindt het begrijpelijk dat de immigranten en de kinderen van immigranten ongerust  worden over Wilders. Men vindt het onzin dat er hier zo negatief over Marokkanen wordt bericht. Alsof de Noor Breivik niet net zo erg is als de aanslagplegers in Brussel, Londen en Madrid of de Somaliër die Kurt Westergaard en zijn kleinzoon wilde vermoorden.
Maar Breivik was een eenling en is gestoord. Hij is iemand die nergens op steun kon rekenen in Noorwegen. Het aantal aanslagen van moslims daarentegen in Europa is zo langzamerhand niet meer te tellen en hun daden vinden onder hun geloofsgenoten aanhang en bewondering.
Het feit dat er ook moslim immigranten zijn als de Rotterdamse burgemeester Aboetaleb of de Amsterdamse deelraad politicus Marcouch moet ons niet blind maken voor het feit dat Aboetaleb net zo zwaar beveiligd wordt als Wilders. En tegen de zelfde soort mensen, n.l. zijn eigen landgenoten. Marcouch werd de deelraad uitgewerkt door de andere Marokkanen in Nieuw West.
Qua aanleg zijn moslims  net zulke mensen als U en ik, maar als cultuur zijn ze anders en passen ze niet in de westerse wereld. Dat de Europese overheden hebben toegelaten dat er hier moslimwijken, met moskeeën en moslimscholen ontstonden van waaruit haat gepreekt wordt tegen de rest van de samenleving hier is onvergeeflijk. Daarom stemmen zoveel mensen op Wilders c.s.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, beschaving, maatschappelijk, Midden Oosten, overheid, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.