Trump en Palestina.

Op 15 februari van dit jaar gaf president Trump een persconferentie met de Israëlische premier Netanyahu op het Witte Huis. Hierin liet de Amerikaanse president weten dat hij “kan leven” met een ‘one state solution’. Dit is het meest realistische wat ik in tijden van een westers staatshoofd over Israël en de Palestijnse gebieden heb gehoord. De tweestatenoplossing op het kleine gebied waar nu acht miljoen Israëliërs wonen, waarvan zes miljoen joden, gaat er niet komen. Nu niet, nooit niet.
Dat ligt niet aan Israël. Dat ligt aan de Palestijnen en hun Arabische buren. Arabieren zijn terroristen en als ze zelf geen terreur plegen, keuren ze die van andere Arabieren goed. Zolang die terreur maar tegen joden en Amerikanen is gericht.
Met Palestijnen en andere Arabieren valt niet samen te leven en daarom zou het een goed idee zijn als de Amerikaanse president zou bevorderen dat alle Arabieren terug gaan naar hun land van herkomst, te weten naar Arabië, Saoedi Arabië, om precies te zijn. Dat land is daar groot genoeg voor en het beschikt over de benodigde financiële middelen om alle Arabieren en desnoods alle anderhalf miljard moslims op de wereld te huisvesten.
Er zijn een aantal oorzaken te noemen voor het falen van de tweestatenoplossing. De onwil van het Westen om deze oplossing te forceren is er een van. De Palestijnse Autoriteit, die onvoldoende in staat is om op eigen benen te staan, is een tweede. Het zijn, zoals Netanyahu stelt, de Palestijnen die weigeren om Israël te erkennen als een specifiek joodse staat, als een die anders en beter is dan alle Arabische staten eromheen.
Om een of andere reden willen de ‘ Palestijnen’ die in overgrote meerderheid voorouders hebben die helemaal niet afkomstig zijn uit Palestina, perse in Israël wonen en meer in het bijzonder in Judea en Samaria, het joodse hartland. President Trump moet ze nu maar eens en voor altijd duidelijk maken dat dit niet gaat en dat ze geen enkel recht hebben om andere mensen het leven zo lastig te maken.
Weg met de Palestijnen en weg ook met alle andere Arabieren. Niet alleen uit alle gebied ten westen van de Jordaan maar ook uit Europa en de Verenigde Staten.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s