Wat is er toch met D’66?

Dat Samsom Alexander Pechtold niet in het kabinet wilde hebben kon ik begrijpen. Ondanks de uiteenlopende politieke inzichten binnen het paarse kabinet functioneerde Rutte II heel behoorlijk. Dat kwam in hoofdzaak door een flinke mate van persoonlijke goodwill tussen de hoofdrolspelers en het vriendelijke karakter van de premier.
Met Pechtold kan niemand goed overweg. Hij heeft geluk dat de media het politiek vaak met hem eens zijn. Daardoor laten ze zijn imago intact, maar persoonlijk ligt hij bij niemand goed.
Op zich zou D’66 natuurlijk het ideale verbindingsstreepje hebben kunnen vormen tussen de links-liberalen van Samsom en de rechts-liberalen van Rutte, maar het zou in de praktijk niet gewerkt hebben.
Toch, ook als D’66 niet in het kabinet zit, had die partij het kabinetsbeleid moeten steunen, zou je denken. Ze zouden het regeerakkoord zelf geschreven kunnen hebben. Maar niemand vertrouwt Pechtold en daarom was dit paarse kabinet meer met het CDA in de weer en met de kleine protestante partijen. Die missen de humanistische ideologie van D’66, PvdA en VVD, maar je kunt ze wel vertrouwen. Je hoeft je vingers niet na te tellen als je ze een hand gegeven hebt. Dat telt ook in de politiek.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s