Racaille uit Kingston Town.

Onderzoek van Gábor Kozijn heeft in 2014 uitgewezen dat 90 procent van de Nederlanders, waaronder begrepen alle zwarte Nederlanders, Zwarte Piet niet als racistisch ervaart. Maar er is een groep zwarte Nederlanders uit Amsterdam, die vooral om principiële redenen bezwaar hebben gemaakt tegen het fenomeen. Er is toen, een jaar of wat geleden, een brede maatschappelijke discussie op gang gekomen over de vraag of gebruiken dienen te worden afgeschaft die door een klein deel van de Nederlanders als kwetsend worden ervaren, of waar in elk geval een deel van zegt, dat ze die zo ervaren. Ook een comité van de VN heeft zich in die richting uitgelaten, zonder zich overigens op de hoogte te hebben gesteld van waar het over ging.
Het lijkt mij dat we vanuit Nederland een duidelijk antwoord horen te geven: daar is het gat van de deur. We hebben kennelijk een wet nodig die dit soort kritiek op de gebruiken in onze samenleving strafbaar stelt. De straf zou horen te zijn: weg met die mensen. Als dat zou betekenen dat we van 17 miljoen mensen zakken naar 15,3 miljoen, dan zou ik dat niet als een nadeel ervaren, integendeel. Het tien procent meest gewelddadige en criminele deel van de bevolking zijn we liever kwijt dan rijk.
Verene Shepherd, docente aan een Jamaicaans instituut voor hoger onderwijs is hier in Nederland komen vertellen dat ze vindt dat Zwarte Piet niets met Kerstmis te maken heeft, dat dit in geen enkel beschaafd land het geval is en dat we Father Christmas geen mijter op zijn hoofd moesten zetten en zijn knecht niet zwart konden maken.
Dat was nogal stom, ze had zich kennelijk niet goed op de hoogte gesteld, want de Amerikaanse traditie van Father Christmas is afgeleid van het Sinterklaasfeest dat in de Hudson vallei werd gevierd door de Nederlandse kolonisten daar. Maar de gewoonte was bij de Engelsen buren om met kerstmis cadeautje te geven, dus werd het Santa Claus feest verplaatst naar 25 december. De mijter en de bisschopsstaf zijn verdwenen omdat de protestanten die attributen te rooms vonden. Hier in Nederland leven katholieken en protestanten wat gemakkelijker samen en leren kinderen van heel jongs af aan dat Zwarte Piet niet iemand is om bang voor te worden of een hekel aan te hebben, maar juist het omgekeerde.
Een paar jaar geleden schreef het rare mens namens de Unesco een brief waarin de Sinterklaas en Zwarte Piet traditie werd veroordeeld. Het bleek al snel dat ze helemaal niet namens de Unesco optrad maar namens een zelf gevormde onderzoekgroep die samengesteld was uit racisten van haar eigen soort. De Unesco ontkende haastig er iets mee te maken te hebben en daarna ging de storm wat liggen. Maar in die korte tijd hadden meer dan een miljoen Nederlanders op Facebook geprotesteerd tegen het kwalijke optreden van deze Jamaicaanse.
Nederland is vanouds een verdraagzaam land. Als er tegenwoordig tegenstellingen beginnen te ontstaan tussen de autochtone Nederlanders en immigranten, dan ligt dat aan mensen als deze Shepherd. Wat zij doet en de medestanders, die zij heeft onder gekleurde Amsterdammers, is niet onschuldig. We moeten hier zo snel mogelijk een eind aan maken door ze weg te sturen uit Nederland. De Shepherds van deze wereld staan de integratie in de weg en inwoners die niet willen integreren zijn een gevaar voor de samenleving.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, maatschappelijk, Nederland, strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s