à bas Esch sur Alzette

Een nieuw bewijs dat we van Brussel af moeten levert een lid van de Brusselse commissie die gratuite waarschuwingen aan Nederland richt omdat in dit land een politieke partij een site heeft opgezet waar men zijn klachten over Oost Europese gastarbeiders kwijt kan.
Het gebrek aan politiek fatsoen waarmee deze EU functionaris zich mengt in de binnenlandse politieke aangelegenheden van een lidstaat houdt een ernstige waarschuwing in voor de toekomst. Lees wat Viviane Reding uit Esch sur Alzette, de vicepresidente die verantwoordelijk is voor de portefeuille justitie, aan het Nederlandse volk te berichten had:
In Europe, we stand for freedom. We stand for an open Continent where citizens can move, work and study wherever they like. The citizens of the 27 EU Member States should feel at home no matter where they decide to move. The PVV’s website runs totally counter to these principles. It is openly calling for people to be intolerant. Europe is facing difficult times. We will only solve our problems by increasing solidarity, not by denouncing fellow citizens. We call on all citizens of the Netherlands not to follow this intolerance. Citizens should instead clearly state on the PVV’s website that Europe is a place of freedom. Intolerance has no place on our Continent.”
Als ‘to feel at home’ betekent dat wangedrag van Oost Europeanen moet worden getolereerd en dat het politieke partijen in Nederland verboden wordt de klachten van haar kiezers te registreren, dan moeten we toch nog eens diep nadenken of we in die club wel willen blijven zitten.
Ik denk dat veel Nederlandse ondernemers blij zijn met werklui uit Polen, die in het algemeen harder werken dan gastarbeiders uit Mediterrane landen of autochtone Nederlanders. Ik ben er van overtuigd dat de meerderheid van de Oost-Europeanen zich fatsoenlijk gedraagt en hier in ieder opzicht welkom is. Toch komen die klachten niet uit de lucht vallen. Er is alle reden om aan te nemen dat van de drie honderd duizend gastarbeiders uit Oost Europa die hier verblijven zich een groter percentage hinderlijk gedraagt dan een vergelijkbare leeftijdsgroep uit de autochtone bevolking. Dat bovendien deze misdragingen zich concentreren in enkele regio’s en binnen die regio’s weer in een beperkt aantal plaatsen. Er is alle reden om dit uit te zoeken en om er iets aan te doen. De PVV heeft het volste recht daartoe het initiatief te nemen en EU commissarissen hebben zich daar niet mee te bemoeien. Intolerantie voor overlast en de bereidheid om aan overlast iets te doen moeten worden aangemoedigd en niet veroordeeld door deze huismoeder uit een Luxemburgse provincieplaats, die van haar gezond niet weet over welke problemen het hier gaat. Struisvogelpolitiek bevordert niet de onderlinge solidariteit in de EU en of hooligans nu uit Rotterdam komen of uit Polen, het is de plicht van Nederlandse burgers om hun gedrag niet te tolereren.
Dat we van deze commissie en van Brussel af moeten en onze samenwerking met Polen veel beter bilateraal kunnen regelen dan via Esch sur Alzette wordt met de dag duidelijker. Het is jammer dat de gevestigde partijen in Nederland daar zo weinig oog voor lijken te hebben.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in beschaving, bureucratie, Nederland, onzin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.