Pechtold, liever niet.

Alexander Pechtold was van 1997 tot 2003 wethouder in Leiden. Tijdens die periode heeft er naar verluid een fraude plaats gevonden rond een onteigeningsprocedure door de gemeente, waar Pechtold bij betrokken was. Volgens de adviseur van een van de belanghebbenden was Pechtold volledig op de hoogte van de vermeende fraude en heeft hij meegewerkt aan het in de doofpot stoppen van de affaire. Zelf heb ik de zaak niet bestudeerd, maar het lijkt me zinnig dat een dergelijk beschuldiging overtuigend wordt weerlegd voor er over Pechtold gesproken wordt in termen van een mogelijke nieuwe minister president.
Hij heeft de handicap partijleider te zijn van een politieke partij die overal en nergens voor staat, een partij ook die zelf niet in staat blijkt te zijn om duidelijkheid te scheppen over het verleden van haar politieke leider.
Ik sprak ooit over de man met een leraar aan een college in Gouda die van een van zijn collega’s daar een verhaal over Pechtold had gehoord dat sterk overeen kwam met de verhalen die U kunt vinden op het internet, zoals bij http://www.partijvoorsoest.nl/links-gedachtegoed/het-duistere-verleden-van-alexander-pechtold/
Het kan best zijn dat al die verhalen overdreven zijn of mogelijk zelfs helemaal onwaar, maar dan nog zou ik dat aangetoond willen zien of tenminste aannemelijk gemaakt. Van Buma of Rutte zou niemand zulke verhalen geloven, maar die zouden er beiden wel met grote verontwaardiging afstand van nemen. Dat Pechtold dat niet doet verbaast eigenlijk niemand, maar het lijkt me een reden om volgende week niet op hem te gaan stemmen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s