Paars met de Bijbel.

Het is wel duidelijk dat er bij de formatie van Rutte II een weeffout is gemaakt. Een kabinet moet een meerderheid in beide Kamers van de Staten Generaal hebben, zolang wetten niet alleen in de Tweede maar ook in de Eerste Kamer moeten worden aangenomen.
Simpel eigenlijk, maar op een of andere manier hebben Rutte en Samsom dat over het hoofd gezien. Waarschijnlijk puur en alleen omdat ze Pechtold niet in hun kabinet wilden hebben. Nu hebben ze hem en de kleine christelijke partijen er toch bij, wel niet in het kabinet, maar in een soort bijwagen.
Het enige voordeel van een paars kabinet is dat het de buitensporige invloed van het christendom op de samenleving af kan bouwen en dat voordeel is langs deze weg prijsgegeven. Het paarse kabinet is in cultureel opzicht vleugellam geweest en het enige wat het nog kon doen was geen sta in de weg te zijn voor een economisch herstel. Dat was Rutte II en een ander volgnummer zal er nu wel niet meer komen, denk ik zo, behalve als het de enige manier blijkt te zijn om Pechtold weg te houden uit het torentje.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in beschaving, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s