Marc Jansen en Thomas von der Dunk.

Thomas von der Dunk lees ik eigenlijk nooit , maar Marc Jansen vond het nodig om in de Volkskrant wat correcties aan te brengen op de berichtgeving van Von der Dunk jr. over Oekraïne.
Het ging over de taaldiscriminatie daar. Volgens von der Dunk had het nieuwe regime in Kiev een wetsontwerp er door gejast waardoor het Russisch voortaan zou worden gediscrimineerd, maar dat moest even worden rechtgezet. Janoekovitsj had een ontwerp ingediend om zijn Russische aanhang te bevoordelen en dat was weer ingetrokken. Volgens Jansen is er alleen sprake van discriminatie van Oekraïens sprekende mensen op de Krim en in andere Russisch georiënteerde gebieden in het land.
Verder wilde hij even de misvatting rechtzetten van deze Nederlandse Poetinfiel, dat de Krim al Russisch zou zijn geweest sinds de dagen van olim. De Krim werd in de tijd van Stalin bewoond door de Krimtataren. Die zijn er door de communisten uitgegooid en verbannen naar Siberië, respectievelijk op de bij Stalin gebruikelijke manier om het leven gebracht. Dus de Krim is Russisch ja, maar zoals Auschwitz Duits was in de oorlog.
Verder verwees hij naar het onafhankelijkheidsreferendum waarbij > 90% van de bevolking zich voor afscheiding van Rusland had uitgesproken, waaronder dus noodzakelijk ook een flink aantal Russisch sprekenden.
WatJansen te vertellen had was interessant en to the point, maar reageren op Thomas von der Dunk zou hij voortaan niet meer moeten doen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in onzin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.