Corruptie bij de PvdA.

Jacques Tichelaar, de commissaris van de koning in Drenthe, heeft een opdracht van de provincie, die eerst aan iemand anders was gegund, aan zijn schoonzus gegeven. Dat lijkt zo oliedom, dat je moeite hebt om het te geloven. Tichelaar zei dan ook in eerste instantie dat hij dat niet gedaan had, maar een van zijn ambtenaren.
Dat lijkt me ook veel waarschijnlijker, maar waarom doet zo’n ambtenaar dat? Omdat hij aan mag nemen, toch, dat hij zijn baas daar een plezier mee doet. Waarschijnlijk heeft iemand uit zijn omgeving, toen de affaire eenmaal publiek was geworden, aan Tichelaar uitgelegd dat het hem niet helpen zou om de schuld af te schuiven. Integendeel, als er een onderzoek kwam en de ambtenaar legde een verklaring af in deze richting, zou het allemaal nog veel onplezieriger voor hem worden. Dus nam hij in tweede instantie de verantwoordelijkheid op zich en ging manmoedig verantwoording afleggen bij de fractievoorzitters in de provinciale staten.
Inderdaad het beste wat hij kon doen, maar uit het gedrag van de betrokken ambtenaar blijkt wel dat het niet de eerste keer geweest moet zijn dat Tichelaar van zijn positie als C.v.d.K. gebruik gemaakt heeft om zijn persoonlijke omgeving te bevoordelen. Als hij zich verre gehouden had van alles wat als corruptie zou kunnen worden aangemerkt, dan had de ambtenaar geweten dat een zo domme bevoordeling van een naaste relatie hem geen plezier kon doen.
Als de Drentse politiek verstandig is dan raden ze de man aan om nu snel zijn ontslag te nemen en gaan ze iemand anders uitzoeken bij de PvdA, waar minder op aan te merken valt. Het gaat toch al slecht met de partij en een reputatie als leverancier van functionarissen waar een luchtje aan zit, is wel het laatste wat ze nu gebruiken kunnen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, Nederland, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s