Het politieke probleem van Nederland

Ik heb gisteren gekeken naar het lijsttrekkersdebat tussen de kleine partijen. Alleen het CDA bracht onder woorden wat bij een meerderheid van Nederlanders leeft als het grote probleem van ons land en van onze buurlanden: de ongewenste aanwezigheid van grote groepen moslims die hun vijandige en gewelddadige cultuur uit het midden oosten en de Maghreb mee hier naar toe genomen hebben.
De rest van het Haagse grut negeerde dat volkomen en praatte er om heen. PVV en VVD, die de twee grote partijen van het moment zijn, deden niet mee en alleen daarom als was het debat verminderd interessant. Wie uitblonk als degene die je vooral uit de regering moet zien te houden was Jesse Klaver.
Op dit debat af te gaan zal het wel een coalitie tussen VVD en CDA worden met zwijgende steun van de PVV en wat bijkomende steun die links en rechts wordt opgeraapt. Van een linkse meerderheid is geen sprake en van een gezamenlijk links beleid nog veel minder.
Een soort confuse helderheid dus. Wat iedereen laat blijken is vooral wat hij niet wil, geen PVV met name, maar hoe het land geregeerd gaat worden blijft volkomen onduidelijk. Vooral als de peilingen bewaarheid worden die voorspellen dat de PvdA als grote partij van het toneel verdwijnt.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, maatschappelijk, Nederland, Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s