De islam moet hier weg.

Ik denk dat veel Nederlanders het met me eens zijn dat we hier naast een Nederlandse cultuur niet ook nog een andere cultuur moeten hebben die wortels heeft in het midden oosten en in de islam. Als we een regering hadden die steunde op de volkswil, in plaats van een die dat als populistisch van de hand wijst, dan zou de overheid zich nu bezig moeten houden met de vraag hoe we van de moslimcultuur in dit land af kunnen komen.
In plaats daarvan wijzen onze overheid en ons politieke bestel de vraag als onfatsoenlijk van de hand. Ze beschouwen haar als in strijd met onze grondwet en met onze normen en waarden. Die waarden schrijven een vrijheid van godsdienst voor en als die godsdienst geweld en misdaad tegenover andersdenkenden aanmoedigt of tolereert, dan hebben we dat volgens hen uit naam van die vrijheid maar te accepteren.
Ik keek een tijdje geleden naar het debat tussen de leiders van een aantal  kleinere Nederlandse partijen en daar viel op dat alleen het CDA het een onderwerp vond dat überhaupt besproken kon worden en dat alle anderen daar niet aan mee wilden doen: onfatsoenlijk!
Eigenlijk ben ik ervan overtuigd dat als er een referendum zou worden gehouden met als voorstel om de grondwet aan te passen en vrijheid van godsdienst alleen toe te kennen aan fatsoenlijke godsdiensten, dat referendum met een grote meerderheid zou worden aangenomen. Vooral als daarnaast duidelijk werd gemaakt dat de islam niet noodzakelijk  in de fatsoenlijke categorie thuis hoort.
Maar ook het CDA, de VVD en de PVV, partijen waar men wel kritiek heeft op de moslims, komen niet met ideeën hoe een uitbanning van de islam in Europa tot stand zou kunnen worden gebracht, huiverig als men overal is dat het kind van de beschaving met het badwater van de islam zou worden weggegooid.
Toch is de teloorgaan van de humanistische beschaving precies wat er gaat gebeuren als we te lang wachten met de uitbanning van de islam. Wanneer het niet volgens een goed uitgedacht schema gebeurt en zo, dat fatsoenlijke mensen zich er in kunnen vinden, dan gebeurt het ooit als gevolg van een volksopstand met veel en bloedig geweld.
Hoe brengen we de Wildersen en de Marine Le Pens en al die gutmenschen hier in Europa bij elkaar. Dat is de vraag. Niet alleen het Noorden van Europa, ook Groot Brittannië zou een heel wat aantrekkelijker oord worden zonder haar Pakistani’s en Nigerianen en Frankrijk zonder haar Algerijnen.
Tot nu toe hebben we overal in Noord Europa pogingen gedaan om de moslim als vluchtelingen te beschouwen die hier tijdelijk verblijven of als immigranten die je de tijd moet geven om te integreren. Intussen staat vast dat dit niet gaat gebeuren of in elk geval onvoldoende. In plaats van dat ze integreren raakt het hier met de moslims van kwaad tot erger. Ook degenen onder hen die zich aan hun geloof weinig meer gelegen laten liggen behouden de weldadigheid en het gebrek aan respect tegenover anderen dat de moslim cultuur kenmerkt. Dat blijft kennelijk behouden ook als imams en de moskeeën hun invloed op de jongeren verliezen. Tot nu toe is er vanuit de islambevolking geen serieuze poging ondernomen om de eigen jeugd tot bezinning te brengen en de rest van de bevolking tegen hun aanslagen te beschermen.
Het antwoord moet nu dus zijn weg met de moslims. Niet alleen weg met de godsdienst als zodanig, maar met de hele moslim cultuur. Geen moslim wijken meer, geen moslims meer in bewakingsdiensten, bij de politie of in het leger of waar dan ook in de overheid, waar ze een bedreiging kunnen vormen voor anderen.
Dat kan alleen niet door toepassing van geweld, want dat zou self-defeating zijn. Dan zou na het verwijderen van de moslims er weinig over blijven in Europa waar we met genoegen in zouden kunnen leven. De grote schoonmaak moet plaats vinden door de moslimcultuur het leven hier onaantrekkelijk te maken en door ze duidelijk te maken dat voor hen het vertrek uit Europa het betere alternatief is. Het kan alleen in samenwerking met onze buurlanden, met wie we de grenzen open willen houden en die met hetzelfde probleem zitten als wij.
Het kan tenslotte alleen als we er even veel tijd, geld en energie aan willen besteden als aan een wereldoorlog.
Een van de dingen die we zullen moeten doen is ons strafrecht aanpassen op een manier die het geschikt maakt om groepen aan te pakken. Als straffen bestaan uit boetes zullen die verhaalbaar moeten worden in de rechte lijn en de tweede graad van de zijlinie.
Onderdeel van de strafrecht aanpassing zal zijn het creëren van detentiecentra voor groepen. Als we die centra creëren buiten Europa kunnen ze meteen dienen als opvang voor de stroom migranten uit moslimlanden die vroeger via Turkije en nu via Libië en Italië naar Europa komt.
Als die centra eenmaal goed blijken te werken zullen ze ook als leerschool voor Afrikaanse en Arabische landen kunnen dienen en uiteindelijk als instrumenten voor ontwikkelingshulp.
Het zal erg veel geld kosten, waarschijnlijk dus in de orde van grootte van een wereldoorlog, maar het zal een vreedzame en humane exercitie zijn die we cultureel kunnen overleven. Als we er tenminste niet te lang mee wachten en als heel Noord Europa op dit punt gaat samenwerken.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in beschaving, europa, geloof, geweld, maatschappelijk, Midden Oosten, Nederland. Bookmark de permalink .

2 reacties op De islam moet hier weg.

 1. Guus Bierman zegt:

  Dat is makkelijk gezegd ! Ik denk dat we ons eerst moeten ontdoen van al die politieke partijtjes ! Al dat geklets wat die lijsttrekkers zeggen heeft niets te maken met een land regeren .Als je nu zo’n snotneus als een Jesse Klaver ziet praten dan zakt mijn broek af werkelijk waar . Met de linkse media idem dito ! Ik zag een gesprek aan de tafel bij Witteman tussen Thierry Baudhet en vergane glorie Hans Wiegel . 1
  Baudhet ,wel bespraakt en uiterst correct vertelde over zijn verkiezingsplan inclusief de verpaupering van Nederland mede door de invloed van de immigranten . Verder werd er gesproken en duidelijk uitgelegd door Baudhet het belang van een referendum .Het is tragisch te zien hoe het weerwoord van een Wiegel was en dat van Witteman !
  Baudhet hield zich in maar gaf wel een hint dat Wiegel niet meer op de hoogte was, wat de nieuwe Multi media inhield en verder dat hij wel erg ver weg stond van de realiteit .Alles netjes en correct verwoord . Toen kwam Witteman voorbij en zei ,meneer Baudhet U bent een intelligent mens ,afgestudeerd boeken geschreven ,wel bespraakt ,denkt U dat door deze uitstraling U het volk wel kan benaderen ? Je moet maar durven om zoiets te zeggen . Baudhet pareerde met misschien” heeft U gelijk”! Maar als ik hem was geweest had ik die Witteman van repliek gediend met, van wie ik ook ben en wat voor uitstraling ik ook mag geven mijn onderbuik gevoelens zijn het zelfde als een meerderheid van de Nederlandse bevolking of dat nu van een betonvlechter ,een vuilnisman en of andere minder begaafde spreker is !
  Zo werkt die linkse media iemand in een kapsones kastje stoppen ! Nee een verademing die Baudhet en ik ga zeer zeker op hem stemmen !

 2. Guus Bierman zegt:

  Correctie Baudet is de naam !

Reacties zijn gesloten.