Sylvana Denk.

Het allerbeste zou natuurlijk zijn als Mw Simons tegen haarzelf in bescherming wordt genomen en DENK wordt opgeheven.
Dit zei Geert Wilders naar aanleiding van de bedreiging van Sylvana Simons en toen viel heel Nederland, inclusief premier Rutte, over hem heen. Ik vind ook wel dat Wilders best wat meer compassie had kunnen tonen met Sylvana, die echt geschrokken was, maar op zich had hij gelijk met wat hij zei. DENK zou beter kunnen worden opgeheven of verplaatst naar Turkije en persoonlijk denk ik ook dat het onzin is om de bedreiging van Sylvana Simons te vergelijken met die van Wilders en van sommige andere publieke figuren, over wie we minder te horen krijgen. Dat laatste is overigens verstandig, want hoe minder publiciteit je aan bedreigingen geeft, hoe beter.
Sylvana blijkt van Turkije heel weinig af te weten. Dat is het enige land waar militaire coups tot nu toe gediend hebben om de rechtsstaat te beschermen tegen salafisten en andere moslim fanatici. De coup tegen Erdogan stond in een lange traditie van militaire coups, die er nooit toe geleid hebben dat de Turkse militairen zelf de macht in handen hebben genomen. Ik noem de staatsgrepen van 1960, van 1971, van 1980, van 1997 en iedere keer zijn de militairen weer braaf teruggekeerd naar hun kazernes als de rechtsstaat was hersteld. Nu het deze keer mislukt is met de staatsgreep kon je ook meteen zien wat daar de gevolgen van waren. Erdogan liet zijn ware gezicht zien en stopte iedereen in het gevang van wie hij het vermoeden had die het wel eens niet met hem eens kon zijn. Maar Sylvana vond dat een democratische gang van zaken.
Dat de man die het hoofd van Simons geplakt had op het beeld van twee opgehangen mensen, echt van plan zou zijn geweest haar iets aan te doen, weiger ik te geloven. Dat ze er van schrikt geloof ik wel en dat er van andere kanten bedreigingen zijn geuit geloof ik ook. Ik denk dat die van autochtone kant komen en voor zover ik weet is er van Nederlandse kant nog nooit een bedreiging van etnische aard uitgevoerd. Maar misschien kan de nationale coördinator terrorisme bestrijding ons daar meer over vertellen.
Wat Simons bij een Nederlands Turkse partij doet is niet zo duidelijk. Waarschijnlijk beschouwt ze DENK als een anti-discriminatie partij en zichzelf als iemand die gediscrimineerd wordt. Ik denk dat ze zich op dat punt vergist. De ophef, die ze veroorzaakt, heeft niets te maken met het feit dat ze gekleurd is maar met wat ze zegt. De vrouw ziet er fantastisch uit, vooral nu ze haar haar niet meer rood verft en ze vertelt zelf dat ze op straat eigenlijk alleen maar wordt aangesproken door mensen die het goed met haar voor hebben. De bedreigingen komen van het internet en wie daar achter zitten en met hoeveel mensen ze zijn is onbekend. Dat wordt al een half jaar door de politie onderzocht en kennelijk is er nog steeds niets gevonden.
Onze premier en mensen als Jeroen Pauw hebben er behoefte aan deze zaak op te blazen en waarom mag Joost weten. Iedereen en vooral Sylvana Simons zou er mee gebaat zijn om aan dit soort bedreigingen geen publiciteit te geven, tot je de mensen vindt die daar achter zitten en je ze voor het gerecht kunt brengen.
Sylvana moet vooral doorgaan met haar pogingen om aan een politieke carrière te bouwen, maar het zou wel goed zijn als ze zich wat intensiever met de geschiedenis van Nederland en Turkije bezig zou houden , want van beide blijkt ze niet veel af te weten.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, geschiedenis, geweld, Nederland. Bookmark de permalink .