Links extremisme en moslim immigratie.

Kenneth Roth, een linkse human rights activist van Amerikaanse huize, was vanmiddag gast in Buitenhof. Hij verweet zijn interviewster en andere Europeanen een Islamofobe houding tegenover het vluchtelingenvraagstuk. Van de PvdA leider Samsom ridiculiseerde hij diens onbeholpen plan om de vluchtelingen stroom in goede banen te leiden via veerboten, die de mensen van de Griekse eilanden terug zouden moeten brengen naar Turkije.
Hij meende dat het een vergissing was om rellen als in Keulen en Stockholm op naam van deze vluchtelingen te schrijven, al is hun deelname aan de Oudejaarsnacht aanrandingen en verkrachtingen in Keulen intussen wel komen vast te staan. Hij meende dat het meer de tweede en derde generatie moslims waren die voor de ongeregeldheden hier zorgden en het zou best kunnen dat hij daarin gelijk heeft. Maar hoe dan ook, de echte verantwoordelijkheid ligt volgens hem bij de islamofobie van de Europese bevolking. Die maakt het etnische conflict, dat hier ontstaat, erger dan nodig is.
Zelf was hij kleinzoon van joodse vluchtelingen uit Duitsland en had hij om die reden begrip voor degenen, die nu met miljoenen per jaar naar de beschaafde wereld komen, antisemieten of niet. Voor Angela Merkel, die zelf als vluchteling naar West Duitsland is gekomen, had hij respect, maar voor andere Europese leiders helemaal niet.
Islamofoben doen volgens hem precies wat Isis wil. We zouden volgens hem beter de strijd kunnen aangaan met het regime van Assad, dat zonder steun van Rusland en Iran het nooit zou bolwerken tegen de soennieten die tegen hem in opstand zijn gekomen. Waarom hij denkt dat de soennieten vreedzamer zouden zijn dan Assad, zei hij niet. De praktijk in andere Arabische landen wijst ook helemaal niet uit dat dit te verwachten zou zijn, eerder het tegendeel.
Roth is een typisch voorbeeld van een buitenstaander die zowel van de situatie in Het Midden Oosten en Afrika als in Europa weinig begrijpt. Hij heeft het over getallen van 0.2 procent van de Europese bevolking die zich jaarlijks bij ons aanmelden. Hij heeft geen idee wat het betekent dat in de grote steden van Europa in een paar jaar tijd de helft van de jongeren tot een vreemde en vijandige cultuur is gaan behoren. Niet alleen in Amsterdam, Stockholm en Keulen maar overal in Europa bestaan er grote moslimwijken, waarin de bevolkingssamenstelling overwegend jeugdig en gewelddadig is. De cijfers zijn niet over de hele linie betrouwbaar, maar vast staat dat hun aandeel in de bevolking nog steeds en in snel tempo aan het groeien is[1] Een derde van de bevolking in Blackburn is intussen moslim, een vierde van het totaal in Amsterdam, 17 procent in Antwerpen en Barcelona . Een vijfde is moslim in Marseille en Malmö, vijftien procent in Parijs, Brussel Manchester en Birmingham, tien procent in Londen, Berlijn en Kopenhagen. En overal mag je die cijfers verdubbelen als het om de jongeren en verveelvoudigen als het om de wijken gaat.
Niet alleen Roth, maar ook een meerderheid van Europese overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van de media weigeren om het verschil te zien tussen individuen die aan het werk gaan en integreren en de invasie van vreemde etniciteiten, die zich in zwermen vestigen in de wijken van vreemde steden. In de volkswijken maken ze de oorspronkelijke bewoners het leven onmogelijk en voor hun levensonderhoud hier zijn ze afhankelijk van uitkeringen en criminaliteit.
Een kleine minderheid is oorlogsvluchteling. De grote meerderheid bestaat, zoals de vicevoorzitter van de Europese commissie zei, uit economische migranten en achter de miljoenen die hier zijn neergestreken staan er miljarden in het gelid in Afrika en Arabië die hierheen zullen komen als ze het geld en de middelen vinden om de reis te maken.
Intussen is het zeker juist dat er ook echte oorlogsvluchtelingen zijn, die recht hebben op bijstand in de buurlanden en is het ook juist dat er duizenden om het leven komen bij hun oversteek van de Middellandse zee. Ook die misère is een gevolg van de menselijke tsunami uit de landen van de armoede en de overbevolking. Ook zij zijn een reden om die stroom te mgaan kanaliseren.
Het is in het belang van iedereen dat er een eind komt aan deze plaag en dat er in Afrika ruimte wordt gecreëerd waar al die mensen kunnen worden opgevangen en waar wij ook de tweede en derde generatie vluchtelingen kwijt kunnen die het leven in de grote steden hier bederven voor de autochtone bevolking en voor dat deel van de immigranten dat hier wel integreert.

[1] In 2011 they constituted 25 percent of Rotterdam, Marseilles, and Amsterdam; 20% of Malmo; 15 percent of Brussels and Birmingham; 90% of Sarajevo; and 10 percent of London, Paris, Copenhagen, and Vienna.
Muslims in Western Europe originate from both Arab and non-Arab countries. Those in the United Kingdom are primarily from South Asia, in France from North and West Africa, in Germany from Turkey, in Belgium from Morocco, and in the Netherlands from Morocco and Turkey. Nydell, Margaret K. Understanding Arabs: a contemporary guide to Arab society. Boston, MA: Intercultural Press. p. 132. ISBN 9780983955801.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, ethiek, europa, geschiedenis, ideologie, maatschappelijk, Midden Oosten, onzin. Bookmark de permalink .

Een reactie op Links extremisme en moslim immigratie.

  1. Ad Rek zegt:

    Toen die man een minuut gesproken had zette ik mijn TV uit. Ik voelde iets gaan draaien in mijn buik en had daar deze zondagmiddag geen zin in. Ik lees hier dat ik daar goed aan gedaan heb. Dit verslag kan ik wel pruimen. Dank.

Reacties zijn gesloten.