Knoeien met de feiten

Vroeger lazen we thuis het Handelsblad, wat na de oorlog een fatsoenlijke  krant was. Sinds de NRC een Belgische hoofdredacteur heeft is die krant een stuk antisemitischer geworden. Toeval?

Denkt U dat ze bij de NRC echt niet weten dat als er oorlog wordt gevoerd in stedelijk gebied daar burgerslachtoffers bij vallen en dat er geen oorlog van de laatste jaren is aan te wijzen waar minder burgerslachtoffers zijn gevallen dan in Gaza?

Knoeien met de feiten en zijn lezers verkeerd voorlichten is geen unieke eigenschap van de  NRC. Maar vroeger vonden ze dat iets voor De Telegraaf en tegenwoordig doen ze het zelf. Een fatsoenlijke krant kan bij zoiets als de Gaza oorlog maar een ding doen en dat is betreuren dat het weer nodig is. Men kan de wens uitspreken dat iemand die vluchtelingenkampen in Palestina eindelijk eens opruimt en de bewoners ervan integreert in een gewone samenleving. Maar de NRC geeft liever Israël de schuld wanneer het de beschietingen van Hamas beantwoordt en het zijn eigen burgers afdoende beschermt. De discrepantie tussen het aantal slachtoffers aan weerskanten vindt men op het Rokin schandalig: schuld van Israël!

Maar Hamas gebruikt burgers als schild om zijn wapens en manschappen te beschermen. Westerse verslaggevers houden hun mond daarover omdat ze nu eenmaal midden in Gaza zitten met Hamasstrijders om zich heen. Maar waarom zwijgt de NRC hier in Nederland? Ze weten dat toch, ook al zegt hun correspondent er even niets over?

Waarom horen we niets over Palestijnen die standrechtelijk geliquideerd worden omdat Hamas ze verdenkt van collaboratie met Israël? En van anderen die geïmmobiliseerd worden om te voorkomen dat ze met Israël of de PLO gaan collaboreren? Vindt de NRC het beter om het misdadige karakter van Hamas maar niet te benadrukken, in de hoop dat dit vrede dichterbij zal brengen en de stemming onder de Nederlanders meer pro- Palestijns zal maken?

Denkt U dat ze bij de NRC niet weten dat Hamas de voorkeur genoot bij de bewoners van Gaza boven de PLO, omdat men de PLO daar voor corrupter hield en mogelijk in staat om vrede te sluiten met de vijand?

Ik denk en hoop dat ze daar intussen genoeg aan het krijgen zijn van Hamas en vatbaar voor het idee om weg te gaan uit Gaza naar een plek waar ze in vrede kunnen leven. Zolang we Hamas daar laten zitten met de Palestijnse burgers als een gebrekkig schild, blijven we dit soort mini oorlogjes houden.

En het gaat weer net als bij de vorige Gaza oorlog: aan het einde van de oorlog leven er meer mensen in Gaza dan in het begin. Dat komt door het enorm hoge geboortecijfer in dat gebied. Dat geboortecijfer is een van de oorzaken van de armoede en het geweld in het Midden Oosten en misschien wel de belangrijkste.

De islam is een tegenstander van geboortebeperking. De anticonceptiepil is in Gaza niet verkrijgbaar. Men heeft er liever Kalasjnikovs.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in columns in de krant, Midden Oosten, oorlog. Bookmark de permalink .

Een reactie op Knoeien met de feiten

  1. Guus Bierman zegt:

    Zo zit de berichtgeving van de linkse elite nu eenmaal in elkaar . Ik heb toevallig het NRC afgelopen week opgezegd ,ik wil niet meer geconfronteerd worden met dat eeuwig linkse gepraat.Die zielige Belgische hoofdredacteur geeft aan ,wat deze krant aan kwaliteit verloren heeft . They dig their own grave om het zomaar even uit te drukken !
    .

Reacties zijn gesloten.