Mark Rutte naar Europa?

Mark Rutte kan eigenlijk alleen kiezen voor Europa omdat het salaris hem zou bevallen. En aangezien hij geen gezin heeft te onderhouden zal hij het daarvoor niet doen. Dat Angela Merkel hem daar graag zag, dat zal wel, maar waarom gaat ze er dan zelf niet zitten of stuurt ze Wolfgang Schäuble niet? Om de simpele reden dat die twee in Duitsland niet gemist kunnen worden en Berlijn is nu eenmaal belangrijker dan Brussel. Den Haag is ook belangrijker dan Brussel en Rutte zou het naar mijn mening alleen moeten doen als hij van tevoren met Merkel overeen was gekomen dat ze de Europese samenwerking grondig gingen veranderen. Europees parlement weg, Commissie weg, beter georganiseerde samenwerkingsverbanden, waar de politiek alleen nog een rol speelt in de raden van ministers en van regeringsleiders[1]. Zo ongeveer.

Maar daar zie ik het voorlopig nog niet van komen. Merkel is voor zoiets niet hard genoeg en er worden te veel mensen mee op de tenen getrapt. Maar een grondige herziening daar bij de EU is nodig en als die er niet komt dan kan Rutte zijn werk met meer nut in Nederland blijven doen.

[1] Als U precies wilt weten hoe al die Brusselse organisaties heten, dan moet U het Marten Mees vragen. Die houdt dat bij, maar een normaal mens komt daar niet aan toe.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.