Bombardementen uit en op Gaza.

De Volkskrant meldt met tevredenheid dat de bombardementen van Israël op Gaza met precisie plaats vinden en meer dan ooit de mensen treffen die ze treffen willen, kopstukken van Hamas en Jihad. Waar er vrouwen  kinderen om het leven komen bevinden die zich  in de buurt van deze mensen. Dat zou moeten  voorkomen dat er paranoia ontstaat in het kamp, al doet het dat kennelijk niet. Wie niets met Hamas of de mohammedaanse jihad van doen heeft zou zich betrekkelijke veilig moeten voelen. Dat was trouwens januari vier jaar geleden eigenlijk ook al het geval. De verwoesting was toen wel groot, maar het aantal doden was relatief zo klein dat de bevolking na de oorlog groter bleek te zijn dan ervoor. Nu blijft het aantal doden van de Israëlische represailles onder het getal  van de verkeersdoden, terwijl er dit keer ook doden vallen aan Israëlische kant en er raketten terecht komen op Tel Aviv en Jeruzalem.

De Volkskrant kan er met grote gelijkmoedigheid over schrijven maar toch kan men dit soort Congolese toestanden zo dicht bij de beschaafde wereld eigenlijk niet toestaan. Waarom staan we met zijn allen bij te kijken als zich terroristen nestelen tussen een burgerbevolking en van daaruit raketaanvallen plegen op een buurland? Is er geen mogelijkheid om Gazastad te verplaatsen naar een gebied dat veiliger is voor haar bevolking en waar niet om de vier jaar de infrastructuur opnieuw hoeft te worden opgebouwd? Men wil er toch weg hoor je steeds opnieuw. Weliswaar wil men dan naar een gebied waar andere mensen wonen met wie men in onmin leeft, maar in elk geval weg uit de kampen die de mensen geen toekomst bieden. Waarom dan niet duizend kilometer verderop, ergens aan de kust van de Rode Zee of de Perzische Golf? Een  behoorlijk antwoord op die vraag heb ik nog nooit gehoord en ook de vraag wordt eigenlijk niet gesteld, terwijl toch iedereen kan zien dat deze situatie onhoudbaar is.

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in geld en economie, Gezondheid en welzijn, Midden Oosten, Nieuws en politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bombardementen uit en op Gaza.

  1. Guus Bierman zegt:

    Dat is de oplossing en zou ook moeten kunnen gezien de enorme ruimte die aanwezig is in dat deel van de wereld ! Maar helaas de bewoners van bijv. Saoedi Arabie ,lees de olie elite ,willen ze ook niet . Ze geven liever dollars om het vuur aan te steken ,de zogenaamd Moslim broederschap houdt op bij hun grenzen !!!!

Reacties zijn gesloten.